Why people pay more for a wine

Robert Joseph, “The Winethinker”, susține primul său master-class în România, la RO-Wine | The International Wine Festival of Romania – sâmbătă, 18 septembrie, 12:30 -13:30

Prezentarea master-class-lui

Un spirit cu adevărat inovator în lumea vinului, Robert Joseph vine la București pentru a susține un master-class extrem de interesant și de binevenit în peisajul vitivinicol românesc, în cadrul RO-Wine | The International Wine Festival of Romania: Why pay more for a wine?

De ce unele vinuri costă mai mult decât altele? Unele vinuri sunt rare și au o reputație care le precede, altele pur și simplu beneficiază de un marketing foarte bun. Alte vinuri au costuri mari de producție, dar nu atât de mari cât să explice prețurile la care ajung să se vândă. Altele vinuri se vând la prețuri impresionante pentru că sunt pur și simplu delicioase.

În masterclass-ul susținut la RO-Wine | The International Wine Festival of Romania, Robert Joseph va analiza toate aceste aspecte și le va ilustra cu o degustare de vinuri premium, purtând atât pălăria de critic de vinuri, dar și pe cea de analist al industriei.

Masterclass-ul va fi susţinut în limba engleză.

Robert Joseph este un specialist în vinuri de renume internațional, consultant pentru brand-uri renumite precum: Accolade, Chateau Brane-Cantenac, Chateau Malartic- Lagravière, McGuigan Wines, Torres, Esterhazy, Origin Wines și pentru consorțiile naționale de vinuri ale Australiei, Braziliei, Georgiei, Republicii Moldova și Portugaliei.

 Autor a peste 25 de cărți și creatorul unor renumite reviste dedicate industriei vinului și consumatorilor, Robert Joseph este și co-fondatorul International Wine Challenge în Marea Britanie, Asia și Rusia, dar are și o activitate intensă ca jurat în conducerea Mundus Vini și a 5 Star Wines.

 Robert este și co-proprietarul Le Grand Noir, un brand franțuzesc de vinuri creat în 2005, prin care și-a propus să producă un vinuri franțuzești în stilul Lumii Noi , ajungând azi să vândă 3,8 milioane de sticle pe an, cu o piaţă extinsă în peste 60 de țări. Un proiect similar va fi implementat și în Georgia.